Ce Este Aerul Conditionat
Posted by rosannenash121, 05/10/2018 5:19 am

Aerul condiționat (adesea denumit AC) este procesul de eliminare a căldurii și umidității din interiorul unui spațiu ocupat, pentru a îmbunătăți confortul ocupanților.

Aerul condiționat poate fi utilizat atât în ​​mediul casnic, cât și în cel comercial. Acest proces este cel mai frecvent utilizat pentru a obține un mediu interior mai confortabil, în mod obișnuit pentru oameni sau animale; totuși, aerul condiționat este utilizat și pentru răcirea / dezumidificarea camerelor umplute cu dispozitive electronice producătoare de căldură, cum ar fi serverele de calculator, amplificatoarele de putere și chiar pentru afișarea și depozitarea operelor de artă.

Climatizoarele folosesc adesea un ventilator pentru a distribui aerul condiționat într-un spațiu ocupat, cum ar fi o clădire sau o mașină, pentru a îmbunătăți confortul termic și calitatea aerului interior. Unitățile de alimentare pe bază de agent frigorific electric variază de la unități mici care pot răci un mic dormitor, care poate fi transportat de un singur adult, la unitățile masive instalate pe acoperișul turnurilor de birouri care pot răci o clădire întreagă. Răcirea este în mod obișnuit realizată printr-un ciclu de răcire, dar uneori este utilizată evaporarea sau răcirea liberă. Sistemele de climatizare pot fi realizate și pe bază de deshidratanți (substanțe chimice care elimină umezeala din aer) și conducte subterane care pot distribui agentul frigorific încălzit la sol pentru răcire.

Majoritatea persoanelor angajează un profesionist pentru a montaj sistem de aer condiționat.

Cu toate acestea, dacă aveți o experiență în domeniul instalațiilor sanitare și electrice, puteți instala unitatea pe cont propriu. Fiecare sistem sau aparat de aer condiționat fără tubulatură este unic pentru producătorul său, dar acest articol explică instrucțiunile generale pentru instalarea unui aparat de aer condiționat separat.

Selectați o locație neobstrucționată pe peretele interior pentru a monta unitatea de aer condiționat interioară. Evitați lumina directă a soarelui și sursele de căldură. Evitați locațiile unde se poate scurge gazul sau unde există vapori de ulei sau sulf. Unitatea interioară necesită un spațiu deschis de cel puțin 6 cm (15 cm) care să înconjoară partea superioară și laterală a acesteia. Unitatea trebuie montată la o distanță de cel puțin 7 metri (2,13 m) deasupra solului.

Instalați unitatea la cel puțin 3 metri (1 m) de antena, de alimentare sau de linii de conectare utilizate pentru televiziune, radio, sisteme de securitate la domiciliu, interfoane sau telefoane. Zgomotul electric din aceste surse poate provoca probleme de funcționare pentru aparatul de aer condiționat. Peretele trebuie să fie suficient de puternic pentru a menține greutatea unității. Este posibil să aveți nevoie să construiți un cadru din lemn sau metal pentru a oferi sprijin suplimentar.

 

For More Information Visit Website

 

Comments


Comments are automatically closed after 14 days.